Ruokajärjestelmien ja ruokapalveluverkon selvittäjä

 

Kehitystyö vastaa kysymykseen: ”Minkälainen on tulevaisuuden kilpailukykyinen ruokajärjestelmä?” Perustuuko järjestelmä yhteen keskuskeittiöön, moneen valmistuskeittiöön vai valmiina ostettuun ruokaan?

 

Kehittäjänä tehtäväni on laskea nykyisen ruokatuotannon kaikki kustannukset, joita verrataan markkinoiden hintoihin.  Palvelutarve perustuu tulevaisuuden asiakasmääriin, tilaajan odotuksiin ja ruokatarjoilupisteiden määrään. Ruuan ja palvelun laadun määrittää tilaajan tahto ja odotukset: Tukeeko ruokajärjestelmä aluetaloutta ja minkä laatuista ruokaa ruokailijat päivittäin saavat? Selvitystyössä muotoillaan tilaajan tavoitteet kilpailukyisestä hinnasta, ruokajärjestelmistä, tuotantomenetelmistä, kuljetuksista sekä etenemisestä kohti tavoitetilaa.

 

Referenssiesimerkkejä ruokajärjestelmistä:

Salon kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut Varuke-ohjelman kokeiluohjelmassa, 2021

  • 100% lähiruokaa parhaimpaan satokausiaikaan

 

Leppävirran kunnan ruokapalvelujen kilpailukyvyn ja resurssitarpeiden arviointi, 2021

  • Hinta-laatukilpailukyvyn arviointi
  • Palvelu- ja henkilöstötarve, keskuskeittiön tilaohjelma

 

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kerro milloin voin keskustella kanssasi 🙂