Terveisiä rauhallisilta Gastromessuilta!

Yrityksemme ollessa päivän vanha, niin olimme innolla tutustumassa Gastromessujen antiin heti keskiviikkona 11.3. Yrityksemme suunnittelussa on nyt mm. yksi keskuskeittiöhanke, joten käynti oli senkin puolesta ajankohtainen. Messut olivat rauhalliset, eikä väentungosta ollut, joten vastauksia sai nopeasti mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Messuilla oli muutama mielenkiintoinen uutuus, josta kerromme lyhyesti, mutta emme tee jälleenmarkkinointia, joten tuotemerkkejä emme kerro.

Tässä muutama uutuus:

  • jäähdytyslaitteen ja uunin toiminta on synkroitu keskenään

Yksi valmistaja oli panostanut älytekniikkaan. Tarjolla oli jäähdytyskaappi, jossa jäähdytin käynnistyy yhdistelmäuunin läheisyydessä automaattisesti, kun uunin kypsennysohjelma on päättymässä. Se on hieno uutuus.

  • keittopadoissa on irtojalat

Nyt lähes kaikilla keittiölaitevalmistajilla oli padoissa ”irtojalat”, joten patojen vaihtaminen uusiksi ei ole enää valmistajasidonnaista, eikä vaadi enää isoja asennustöitä tai -seiniä.

  • uudenlainen monitoimiuuni, jossa voi kuumentaa jopa ruoka-annoksia niiden kuivumatta

Markkinoille oli tullut monitoimiuuni, jossa voi kylmästä kuumentaa ruoan lämpimäksi jopa annoksina ja niin ettei ruoka kuivu, vaikka se sisältäisi erityyppisiä ainesosia, kuten annoksen päällä herneversoa ja alla normaali ruoka.  Kokoja ja malleja näytti olevan, joten tuosta on varmasti apua ainakin pienissä palvelukeittiöissä ja hoitolaitoksissa.

Monitoimiuuni

  • pata, jonka sekoitin pyörii myös pataa kallistaessa

Mielenkiintoinen uutuus oli myös pata, jonka sekoitin pyöri pataa kallistaessa ja jäähdystystoiminnon ollessa päällä.

  • pata, jonka yläreunaan voi kiinnittää ”keinun”, jossa on GN-astia

Padan yläreunaan kiinnitettävä irtokalusteinen aputaso, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja se helpottaa padasta ottamista, koska GN-astia saadaan padan eteen näppärästi kiinni.

”Keinu” eli aputaso GN-astioille

  • arkistotyyppiset avohyllyt tehostavat varastointia

Messuilla oli arkistokaappityyppiset avohyllyt, joten liukukiskot sijaitsivat katossa ja / lattiassa ja niiden avulla saadaan lisätilaa varastoihin ja kylmätiloihin, joihin tarvitaan / halutaan hyllyt. Hyllyjen muutosvaihtoehdot olivat monipuoliset ja värikoodattavat, joten pienillä asioilla oli saatu helpotusta ja tehostusta tuotantoon ja säilytykseen.

Muutama asia jäi messuilta pohdituttamaan. Jäimme kaipaamaan vielä ruokatuotannonohjausjärjestelmän ja ruoanvalmistuslaitteiden ”keskustelua” keskenään. Miksi tietoja ei saa vielä suoraan reseptistä koneelle ja korjauksia päinvastoin. Miksi alalla ei ole valmiita standardeja, joiden avulla voitaisiin helpottaa eri valmistajien laitteiden yhteensovittamista ja korjaamista? Kehitettäviä asioita löytyy siis edelleen!

Kokonaisuutena messujen anti oli vähäinen, mutta mielenkiintoinen!

Messuterveisin,

Kaija ja Jaana

Kerro muillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *